MIRA Safety GEIGER-2 ŠTEVEC / DOZIMETER
MIRA Safety GEIGER-2 ŠTEVEC / DOZIMETER
MIRA Safety GEIGER-2 ŠTEVEC / DOZIMETER
MIRA Safety GEIGER-2 ŠTEVEC / DOZIMETER
MIRA Safety GEIGER-2 ŠTEVEC / DOZIMETER
MIRA Safety GEIGER-2 ŠTEVEC / DOZIMETER

MIRA Safety GEIGER-2 ŠTEVEC / DOZIMETER

Dozimeter naslednje generacije za spremljanje ravni sevanja v vašem domu, hrani, vodi in okolici.

345,26 €
Z DDV

 

Zaščitite sebe in svojo družino pred koncentriranim sevanjem, industrijskimi nesrečami in jedrskimi katastrofami s kompaktnim prenosnim dozimetrom MIRA Safety Geiger-2. Detektor sevanja Geiger-2 zagotavlja majhno, a funkcionalno dozimetrsko rešitev za civiliste. Omogoča polnjenje preko USB-C in preko solarne ploščice.

Ključne značilnosti prenosnega dozimetra/Geigerjevega števca Geiger-2:

    Uporablja isto cev SBM-20-1 Geiger Muller kot Geigerjevi števci, ki se uporabljajo v vojski
    Enostavno upravljanje z dvema gumboma je dovolj enostavno za uporabo, vendar enako natančno kot profesionalna oprema
    Polnobarvni digitalni 1,1-palčni LCD zaslon zagotavlja ključne informacije na prvi pogled
    Zazna ravni sevanja že pri 0,999 μSv/h
    Natančno odčita ravni sevanja v 20 sekundah
    Preprosta za uporabo, a  natančna kot profesionalna oprema
    Popolnoma digitalna naprava ima različne načine za sledenje okoljskega sevanja in dolgoročne statistike ter omogoča nastavitev prilagodljivih dnevnih omejitev   izpostavljenosti z alarmi
    USB-C polnilna 400 mAh, 3,7 V, LiPo baterija
    Integrirana solarna plošča za povečanje polnjenja podnevi
    Deluje pri temperaturah do 51 ℉ (10,5 ℃)
    USB-C kabel je priložen
    Kompakten, žepu prijazen dizajn je diskreten in trpežen

LASTNOSTI:

Sevanju smo izpostavljeni vsak dan v življenju. Medtem ko je določena izpostavljenost sevanju naravna, so lahko višje koncentracije posledica slabo zaščitene elektronske opreme, rentgenskih žarkov, CT skeniranja ali celo potovanja z letalom.

Poleg znatne grožnje jedrskih nesreč, katastrof in padavin se lahko to prekomerno sevanje ozadja z leti poveča in prispeva k resnim zdravstvenim težavam.

Na srečo je zdaj na voljo praktična rešitev, ki jo lahko vzamete povsod za spremljanje in merjenje svoje izpostavljenosti – prenosni dozimeter/geigerjev števec MIRA Safety Geiger-2.

Le malo večji od kemičnega svinčnika je Geiger-2 ročni dozimeter z vsemi funkcijami, ki ponuja enako zanesljivost kot profesionalni Geigerjev števec. Izdelan je iz polimera, odpornega na udarce, in ima lahko berljiv LCD zaslon z dvema gumboma, zaradi česar je eden najpreprostejših in uporabniku najbolj prijaznih dozimetrov na današnjem trgu.

Za razliko od tradicionalnih analognih Geigerjevih števcev je Geiger-2 popolnoma digitalen z različnimi izjemno uporabnimi funkcijami in načini. Prilagodljive nastavitve za tolerance izpostavljenosti in dolgoročno sledenje odčitkom zagotavljajo neprimerljivo jasnost in prilagodljivost za različne situacije. Funkcije za upravljanje porabe energije lahko uporabite za optimizacijo življenjske dobe baterije in upravljanje priložene solarne plošče.

Najboljše od vsega pa je, da Geiger-2 enostavno pospravite v žep, torbico ali nahrbtnik, tako da je vedno pripravljen, ko ga potrebujete – in ponuja potencialno rešilno orodje, s katerim se bolje zavedate svojega okolja in ste pripravljeni na soočenje z vrsto grožnje enaindvajsetega stoletja. Prvi korak k zaščiti pred sevanjem je prepoznavanje le-tega z zanesljivim merilnikom sevanja.

Geiger-2 napaja notranja LiPo baterija za ponovno polnjenje s 30-dnevno podaljšano življenjsko dobo baterije. Polnjenje traja le dve uri.

OPOMBA: Integrirana solarna plošča zagotavlja dodatno kapalno polnjenje. Podaljšala bo 30-dnevno polnjenje baterije, ko bo izpostavljen sončni svetlobi, vendar bo Geiger-2 še vedno zahteval redno polnjenje prek priloženega polnilnega kabla.

Je popoln dodatek za vaš preživetveni komplet in pripravo na katastrofo, saj je kompakten, zanesljiv in vzdržljiv.

3 drugi izdelki v isti kategoriji: